Företaget

Om oss

 
 

Elnätet har fungerat på samma sätt i över 100 år. Till skillnad från Internet består elnätet bara av sammantvinnade metallvajrar—helt utan inbyggd intelligens. Om ett fel uppstår har nätägarna väldigt begränsade möjligheter att lokalisera det. Oftast handlar det om ren trial-and-error kombinerat med visuell inspektion av ledningarna.

Först nu kommer möjligheten att få veta vad som händer i det, och därigenom kan man äntligen börja närma sig ett riktigt ”Smart Grid”, något som är en förutsättning för stora visioner om förnyelsebar energi, större användning av elbilar, ombyggnationer i industrin för att undvika fossila bränslen med mera. Vi gör framtiden möjlig!

 

 

Exeri grundades 2009 av tre tidigare Ericsson-anställda med lång erfarenhet av sensornät, nätverksövervakning, militära ledningssystem, säkerhet och kommunikationssystem. Vi har inte bara jobbat med utveckling utan även med produktledning, design, internationell försäljning och support.

Efter några år som konsulter bestämde vi oss för att satsa för fullt på vår produktidé. Vi har nu jobbat i tre år med att ta fram SGS.

Idag är vi fem anställda och lika många konsulter. Vi behöver bli fler snabbt, då marknaden ropar efter vårt system.

Vårt mål är att inom några år vara internationellt etablerade och vara en viktig leverantör inom eldistribution.

 
 
matt-nelson-498903-unsplash.jpg